Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-05-09@04:09:48 GMT

رمضان، ماه بندگی و همدلی

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۷۱۲۵۸

رمضان، ماه بندگی و همدلی

به گزارش خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب، سینا سعادتمند از نویسندگان اهل سنت استان سیستان و بلوچستان، در یادداشتی در مورد ماه بندگی همدلی نوشت: در آستانه ماه مبارک رمضان قرار داریم؛ماه جود و بخشش ماه طاعت و بندگی پروردگارجهانیان.

پیامبراکرم(صلوات‌الله‌علیه) همیشه در ماه رجب و شعبان دعا می‌کردند که پروردگارا ما را به رمضان برسان.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ماه مبارک‌رمضان، ماه الطاف بیکران الٰهی است که در آن موانع خیر را کم و انگیزه‌های شر را بی‌رونق کرده است.

ماه مبارک رمضان ماه تکریم حافظان و پاسداران عرصه حفظ قرآن‌مجید می‌باشد؛ ماه رمضان، ماه درخواست عفو و بخشش از درگاه احدیت و بهره‌بردن و بهره‌جستن از سفره تکریم و غفران الهی است.

این ماه، منزلت و شکوه حفظ قرآن و حافظ قرآن را به اقتدار و نمایش می گذراند و تفسیر می کند. عمر بن خطاب می گوید:ان الله یرفع بهذا الکتاب اقواما و یضع به آخرین. 

در واقع حافظانی که موفق به برپایی نماز سنت تراویح می شوند یا آنانی که مستمع آیات معجزه آسا و روح‌بخش قرآن کریم هستند جزء توفیق دادگان درگاه الهی هستند.
رمضان را با عبادت بگذرانیم باید با عبادت خود عبد واقعی الهی شویم.

رمضان ماه تراویح و دعا است؛ ماه مهمانی خداوند عزوجل.چه زیباست نغمات قدسی کلام وحی توسط یک حافظ در مدت بیست رکعت سنت تراویح در محراب مساجد.

صدای گلبانگ‌های ملکوتی پنجگانه و صدای قرآن از زبان و گفتار حافظان جلوه‌ای دیگر می‌آفریند. کوشش کنیم تا با انجام عبادت‌های مستمر و محوری و بدور از بدعت و نوآوری در عبادت، در این ماه به خداوند عزوجل برسیم و خودمان را با روزه، تراویح، انفاقِ صدقات، اشاعه خوبی‌ها و سایر کارهای خیر به وی تعالی نزدیک و نزدیک‌تر کنیم‌.

اما آنچه رمضان از ما می‌خواهد چست؟
فلسفه این روزه‌بودن و روزه‌داری چیست؟
فلسفه روزه، رسیدن به تقوای الهی و پوشیدن لباس پرهیزگاری در طول زندگی‌ست.
اما آنچه روزه از ما می‌خواهد عبارتند از:

1_روزه گرفتن؛

بدون شک آنچه خداوند متعال در قرآن می‌فرمایند: روزهٔ ماه مبارک رمضان فرض است و انکار آن کفر؛ لذا بر مسلمان عاقل، بالغ و تندرست لازم است که روزهای این ماه مبارک را روزه بگیرد و از اعمالی که منافی روزه است، پرهیز کند. رسول اکرم صلى الله عليه وسلم می‌فرماید: «هر کس ماه رمضان را از روی ایمان و دریافتِ ثوابْ روزه بگیرد، گناهان گذشته‌اش بخشوده می‌شوند.»

2_ نماز، به ویژه نمازشب؛

خواندنِ نمازهای پنجگانه در تمام ماه‌ها و فصول نیز بر هر مسلمان عاقل و بالغ فرض است.


نمازِ بیشتر خواندن در شب‌های ماه مبارک رمضان سنت رسول اکرم صلى‌الله عليه و سلم است که عبارت است از نماز تراویح و همچنین نماز تهجد که در رمضان و غیر رمضان هم هست؛ اما در رمضان توفیقِ برخاستن به همه دست می‌دهد. آن‌ حضرت صلى الله عليه وسلم در ادامهٔ حدیث قبلی می‌فرماید: «هر کس شب‌های ماه مبارک رمضان را قیام کند/ نماز بخواند، گناهان گذشته‌اش بخشوده می‌شوند.» پس از فرصت شب‌های رمضان و لیالی قدر جهت دعا و نیایش بهره بگیریم و برای مشکلات و اموات خود و دیگران در بارگاه الهی دعا کنیم.

با توجه به اینکه این ماه ماه نزول رحمت‌های الٰهی و باز شدن درهای بهشت و بند شدن درهای جهنم است، دعاها به بارگاه الله تعالىٰ بهتر ارزش قبولیت پیدا می‌کنند، لذا مناسب است که انسان از گناهان گذشته‌اش به صورت مداوم و مستمر استغفار کند و عفو الٰهی را خواستار شود و به بارگاه الله تعالىٰ دست دعا را بردارد و مخصوصاً از الله تعالىٰ جنةالفردوس را زیاد سؤال کند و از جهنم پناه بخواهد.

3_ذکر و درود؛

توصیهٔ اکثر علماء و بزرگان دین این است که در این ماه مبارک شخص روزه‌دار ذکر «سبحان الله والحمد لله ولا إلٰه إلا الله والله أکبر» را زیاد بخواند و هم‌چنین بر رسول اکرم صلى الله عليه وسلم زیاد سلام، تحیات و درود بفرستد ــ حداقل ۱۰۰ مرتبه در شبانه‌روز ــ که درود یکی از آن عباداتی است که حتماً قبول می‌شود و رحمت الٰهی شامل حال سلام و درود فرستنده می‌شود.

4_تلاوت قرآن؛

رمضان ماه قرآن است که قرآن‌کریم در آن بر قلب اطهر


پیامبرمهربانی‌ها_صلوات‌الله‌علیه_ نازل شده است و خداوند متعال می‌فرماید: ﴿شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِي أُنْزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ﴾ [بقره: ١٨٥]؛ ماه رمضان ماه نزول قرآن است. لذا با توجه به مناسبتی که این ماه با قرآن دارد و ارزش این ماه هم به نزول قرآن است، پس باید بیشتر به محبت و تلاوت قرآن بپردازیم و ساعاتی در شبانه‌روز را به تلاوت آن اختصاص دهیم که سعادت همه ما همین است و اگر نمی‌توانیم چند بار قرآن کریم را در این ماه مبارک ختم کنیم حداقل یک‌بار قرآن‌کریم را در این ماه مبارک ختم کنیم.


انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: افطار در ماه رمضان یادداشت رمضان1401 ماه مبارک رمضان صلى الله علیه ماه مبارک رمضان ماه قرآن کریم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۷۱۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگترین نمایشگاه قرآن کریم در کابل به ایستگاه آخر رسید

نخستین بزرگترین نمایشگاه قرآن کریم در کابل با ترسیم تابلویی زیبا از وحدت مذاهب با حضور وزیر مهاجرین طالبان و برخی شخصیت‌های مختلف علمی، فرهنگی و سیاسی پس از یک هفته به کار خود پایان داد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، بزرگترین نمایشگاه قرآنی کابل که با شعار «جامعه افغانی تربیت قرآنی» چهارشنبه 12 اردیبهشت گشایش یافته بود پس از یک هفته و به تصویر کشیدن تابلوی زیبا از هنرمندی‌ها، توانمندی‌های قرآنی و وحدت مذاهب به کار خود پایان داد.

این نمایشگاه با 25 غرفه که در قصر دارالامان کابل برگزار شده بود شاهد یک هفته استقبال و بازدید بی‌نظیر اقشار مختلف مردم و مقامات طالبان بود که وحدت مذاهب اسلامی را به تصویر کشید.

«خلیل الرحمان حقانی» وزیر مهاجرین طالبان نیز به همراه هیئتی ضمن بازدید از نمایشگاه بزرگ قرآنی و حضور در مراسم اختتامیه به قاری ایرانی چشم روشنی داد.

.

برخی علما و شخصیت‌های فرهنگی ضمن استقبال از این نمایشگاه بر این نکته تاکید داشتند که مسیر هنر برای معرفی آثار قرآنی تاثیرگذار است.

آخرین روزهای این نمایشگاه قرآنی نیز با افزایش بازدید مقامات و علما همراه بود، آیت الله «محمد هاشم صالحی مدرس» رئیس شورای علمای شیعه و آیت الله «سید محسن حجت کابلی» از علمای برجسته افغانستان، «عبداللطیف منصور» وزیر انرژی و آب طالبان همچنین «سید حسن مرتضوی» معاون سفارت ایران، «سید روح الله حسینی» رایزن فرهنگی ایران در کابل، «عبداللطیف نظری» معاون وزارت اقتصاد طالبان و مقاماتی از برخی سفارتخانه‌های خارجی نیز در شمار بازدیدکنندگان این نمایشگاه بزرگ قرآنی حضور داشتند.

گشایش بزرگترین نمایشگاه قرآنی در افغانستانمیزبانی از دختران افغان در دومین روز نمایشگاه قرآن کابلحضور قاریان ایرانی در نمایشگاه کابل جلوه‌ای از همدلی دو ملت

تاکید به این که همه امور زندگی باید قرآنی باشد از خواسته‌های مهم برخی بازدیدکنندگان و علما در این نمایشگاه قرآنی بود.

روز دخترانه، برگزاری جشن تکلیف برای 2 هزار فرشته‌های کابلی نیز از دیگر جلوه‌های این نمایشگاه بزرگ قرآنی در کابل بود.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • آیت الله رمضانی: علمای مسلمان باید صلح عادلانه را در جهان اسلام تبیین کنند
  • امام جمعه اصفهان: حج، تمرین فشرده بندگی است
  • تتلو در زندان قرآن می‌خواند، روزه می‌گیرد و تلویزیون می‌بیند
  • آیت‌الله جوادی آملی: فریب، راه نیست و با آن نمی‌توان زندگی کرد
  • امیر تتلو در زندان قرآن و نهج‌البلاغه می‌خوانَد | او تمام ‌ماه رمضان را روزه گرفت و برنامه محفل که در شب‌های ‌ماه رمضان پخش می‌شد را نگاه کرد!
  • بزرگترین نمایشگاه قرآن کریم در کابل به ایستگاه آخر رسید
  • حضرت ابراهیم یک پیامبر ویژه است
  • آیا بانوان می‌توانند امام جماعت شوند؟ + نظرات مراجع تقلید
  • مصحف شریف « قرآن مبارک » چه ویژگی‌هایی دارد؟
  • مصحف شریف «قرآن مبارک» رونمایی می‌شود